Asiakastarinat

Kesä Bernerillä

Anna Kemppainen, Berner Oy:ssä kesätyössä
logistiikka-assistenttina, Pääkonttorilla Herttoniemessä

Anna Kemppainen

Logistiikka-assistentti, Berner Oy – Teollisuuden Berner

5.7.2024

– Valmistuin loppukeväästä 2024 humanististen tieteiden kandidaatiksi opintosuunnasta saksa. Kandiopintojeni valinnaisina opintoina olen opiskellut yleistä ja aikuiskasvatustiedettä, painottaen osaamisen ja asiantuntijuuden kehittämistä työelämässä.

Hain Bernerille kesätöihin, sillä logistiikka-assistentin työnkuva vaikutti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Lisäksi Bernerin pitkä historia, laadukkaat tuotteet ja vastuullisuus vakuuttivat minut Berneristä työnantajana ja olen hyvin iloinen päästessäni huippuammattilaisten joukkoon. Olen työskennellyt aiemmin eri positioissa toimitusketjun hallinnassa prosessi- ja lääketeollisuudessa.

Kesätyö logistiikka-assistenttina Teollisuuden Bernerin Sales Support-tiimissä tarjoaa minulle erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamistani tilaustenkäsittelyn ja logistiikan koordinoinnin parissa sekä saada kokemusta hieman erilaiselta teollisuuden alalta. Rekrytointiprosessi oli erittäin sujuva ja minut pidettiin hyvin ajan tasalla sen etenemisestä.

Logistiikkakoordinaattorin työ on dynaamista ja nopeatempoista ja äkilliset muutokset vaativat työntekijältä nopeaa ongelmanratkaisukykyä.

Kattavan yritykseen ja työtehtäviin liittyvän perehdytyksen avulla olen päässyt hyvin sisälle työtehtäviini ja osaamiseni kehittymisen myötä olen saanut sopivasti vastuuta ja mahdollisuuksia vastata tiettyjen tilauksien koordinoinnista itsenäisesti. Monimutkaisempiin tilauksiin ja toimituksiin olen aina saanut apua ja neuvoja tiimiltäni. Työtehtäviini kuuluu muun muassa myyntitilausten syöttäminen toiminnanohjausjärjestelmään, kuljetusten järjestäminen ja seuranta sekä laskutus.

Erilaiset asiakastarpeet ja -vaateet edellyttävät tarkkaavaisuutta ja pystyn hyödyntämään organisointikykyäni ja järjestelmällisyyttäni työtehtävissä. Olen päässyt laaja-alaisesti tutustumaan Teollisuuden Bernerin erilaisiin tuotteisiin ja asiakkaisiin perehtymällä muun muassa rehuteollisuuteen, infrasektoriin ja teiden kunnossapitoon sekä vedenkäsittelyyn liittyviin tilauksiin.

Yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista tähän mennessä on osallistuminen strategiapäiville Vierumäellä. Sain paljon lisää tietoa liiketoimintayksiköstämme, sen toiminnasta ja strategiasta sekä pääsin tutustumaan kollegoihini paremmin rentojen aktiviteettien merkeissä.

Esihenkilöni on heti kesätyön alusta lähtien kannustanut kysymään kaikesta mieltä askarruttavasta matalalla kynnyksellä, ja hän on myös säännöllisesti seurannut perehdytyksen etenemistä. Kannustavan työilmapiirin lisäksi hyvinvointia työssäni tukee avoin kommunikaatio ja välitön vuorovaikutus työntekijöiden ja esihenkilöiden kesken, mikä mahdollistaa tilaa keskustelulle ja vastavuoroiselle dialogille.

Vastapainona kesätöille harrastan juoksua, kuntosalia ja pilatesta.  Usein treenailen heti aamusta ennen töiden aloittamista, niin saan mukavasti energiaa päivään.