Berner Oy

Työ, rehellisyys ja ihminen kaiken toimintamme perustana

Monialainen suomalainen perheyhtiö

Pitkä historiamme, vuorovaikutteinen toimintatapamme ja kuluttajien kuunteleminen ovat tehneet meistä suomalaisen arjen asiantuntijoita. Laatu on ollut tuotteidemme tärkein kriteeri jo 137  vuoden ajan.

Berner on vuonna 1883 perustettu suomalainen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotemerkit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Monialaisesta tuotevalikoimastamme on vastuussa kuusi liiketoimintayksikköämme: Kuluttajatuotteet, Vapaa-ajan tuotteet, Teollisuuden Berner, Pro, Koneet ja Maatalous. Keskeiset asiakkaamme ovat yksityinen ja julkinen sektori sekä kuluttajat.

Pääkonttorimme, tuotekehitys ja tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja tytäryhtiömme Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Haemme kannattavia kasvumahdollisuuksia myös kotimarkkinamme lähialueilta. Toimintamme kattaa oman tuotekehityksen ja tuotannon,  maahantuonnin, myynnin ja markkinoinnin sekä tehokkaat palvelut
tuote- ja toimitusketjun hallintaan. Berner-konserniin kuuluu lisäksi Berner Chemicals Oy, joka valmistaa Kokemäellä magnesiumkemikaaleja teollisuudelle sekä ilman ja veden puhdistamiseen.

Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 303,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto  15,6 miljoonaa euroa. Työllistimme vuonna 2019 Berner-konsernissa keskimäärin 510 henkilöä.

Aloitimme omien tuotteiden valmistamisen 1950-luvulla XZ:n öljyhoidosta. Tuotteemme kehitetään nykyään
pääkonttorimme laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä ja valmistetaan Heinävedellä, jossa työllistämme vajaat 60 henkilöä.

Laatu on ollut tuotteidemme tärkein kriteeri jo vuodesta 1883, kun norjalainen Sören Berner perusti yhtiön sillin maahantuonnilla. Korkeat laatuvaatimukset koskevat niin omaa valmistustamme kuin maailmalta valikoituja tuotteita.

Vastuullisilla toimintatavoilla on Bernerillä pitkät perinteet ja vastuullisuus kiteytyy vahvasti myös kaiken tekemisemme ytimeen eli huomisen puolustamiseen – toimimme niin, että meillä kaikilla on vielä 100 vuodenkin päästä hyvä olla ja elää.

Kaiken toiminnan perustana ovat arvot: työ, rehellisyys ja ihminen